Groepsles FunXtion move it

FunXtion Move it is de groepsles voor mensen die een fitter en krachtiger lichaam willen. De Move it lessen zijn small group trainingen die voor alle doelgroepen bestemd zijn. Zo haal je op je eigen niveau altijd het uiterste uit je training. In slechts 20 minuten train je op een hoge intensiteit je hele lichaam, waardoor je zelfs met weinig tijd lekker fit kunt worden. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan snel verder! 

Deze les is op de volgende tijden:

LET OP!

Het is noodzakelijk om voor alle activiteiten te reserveren, dus ook voor de vrije fitness!

Op elke maandag, woensdag en vrijdag zijn wij gesloten van 14:30 t/m 16:00 en op dinsdag en donderdag van 12:30 t/m 14:00 voor reguliere sporters. Dit i.v.m. het openstellen van ons sportcentrum voor risicogroepen

I.v.m. aangepaste maatregelen bij het Tolhuisbad kan je uitsluitend via de website van het Tolhuisbad reserveren voor het vrije baan zwemmen. Dit kan niet meer via de My Wellness App Daarnaast heb je een bandje nodig voor toegang tot het zwembad. Deze kun je verkrijgen bij onze receptie.

Les Van Tot Zaal Opmerkingen
Maandag 09:30 10:00 Fitness
Dinsdag 09:30 10:00 Fitness
Woensdag 09:30 10:00 Fitness
Donderdag 09:30 10:00 Fitness
Vrijdag 09:30 10:00 Fitness

Fun

Het is een ietwat aparte naam, FunXtion, maar daar zit zeker een reden achter. Het zijn namelijk twee woorden in één. De eerste daarvan is fun. Het is veel makkelijker om te bewegen wanneer je er plezier uit kunt halen. Dat komt bij de move it lessen helemaal goed. Met oppeppende muziek, gevarieerde oefeningen, een gezellig klein groepje sporters en een enthousiaste instructeur is iedere training een feestje!

Functie

Het tweede woord dat in de naam FunXtion zit is functie. De bewegingen en oefeningen die je tijdens de FunXtion move itlessen uitvoert hebben namelijk vaak een functioneel doel. Dit betekent dat ze je helpen bij de uitdagingen die je in het dagelijks leven tegenkomt. Zo wordt het een eitje om de boodschappen in hoge kastjes te zetten, een familielid te helpen verhuizen of andere klusjes te doen die energie kosten. Met een fit lichaam gaat dit alles een stuk makkelijker en zul je bijvoorbeeld merken dat een zware boodschappentas minder vaak van hand hoeft te wisselen. 

Hoe ziet een FunXtion groepsles eruit?

Er zijn in de FunXtion move itruimte verschillende zones. In iedere zone doe je een andere oefening. De ervaren instructeur legt de bewegingen van iedere zone uit, waarna iedereen zich verdeelt over de verschillende zones. Van daaruit begint het circuit en doe je bij iedere zone enkele minuten lang je best om zoveel mogelijk herhalingen te maken voordat je doorgaat naar de volgende zone. De instructeur houdt het kleine gezelschap goed in de gaten en zorgt voor de nodige tips en motivatie. Zo heb je binnen een halfuurtje een complete, intensieve training voor je hele lichaam achter de rug.  

Voor iedereen geschikt

Wat erg fijn is bij de FunXtion move ittrainingen is dat werkelijk iedereen de oefeningen en trainingen kan uitvoeren. Ongeacht geslacht, leeftijd, gewicht en niveau. De oefeningen zijn namelijk schaalbaar. Voor iemand die behoorlijk fit is kunnen ze een stukje zwaarder worden gemaakt en voor iemand die minder makkelijk beweegt juist een stukje lichter. De instructeur ziet erop toe dat iedereen met voldoende uitdaging en plezier kan trainen, zonder dat je je druk hoeft te maken om de dingen die je misschien nog niet kunt. Het idee is namelijk dat sporten leuk en functioneel moet zijn voor iedereen, en dat gaat met de FunXtion move ittrainingen zeker lukken!

De 3 voordelen van FunXtion

Trainen in een kleine groep, bij een groepsles FunXtion, heeft verschillende voordelen. We hebben deze hieronder voor je op een rijtje gezet.  

#1 Persoonlijke aandacht

Trainen in een klein groepje heeft als belangrijk voordeel dat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Wanneer er tot wel 10 of 20 deelnemers zijn is het voor een trainer lastig om iedereen voldoende te ondersteunen, bij kleine groepen niet! 

#2 Gezellig en sociaal

In een klein groepje trainen is gezellig. Je leert elkaar kennen en kunt elkaar aanmoedigen. Zo ontstaan er vaak vriendschappen en voelt iedereen zich betrokken bij de training.  

#3 Gezonde competitie

Uiteraard zorgt het trainen in een kleine groep er ook voor dat je goed kunt zien wat anderen aan het doen zijn. Op die manier kan er gezonde competitie ontstaan die ervoor zorgt dat deelnemers beter hun best doen en elkaar op die manier motiveren. 

Groepsles FunXtion proberen?

Lijkt de FunXtion move it trainen je wel wat? Kom de les dan eens uitproberen!

Of je nu al jarenlang meedoet aan groepslessen of dat je voor het eerst een groepsles mee wilt maken, de groepslessen in Dokkum zijn voor iedereen geschikt. Probeer onze “Gratis Proefweek” of neem  contact met ons op, we helpen je met plezier verder.

Probeer deze les