Pilates

Pilates is een populaire vorm van lichaamsbeweging die gericht is op het verbeteren van kracht, flexibiliteit, balans en houding. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beoefenen van Pilates. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Versterking van de kernspieren:
  Pilates legt veel nadruk op het versterken van de kernspieren, waaronder de buikspieren, rugspieren en de spieren rondom het bekkengebied. Een sterke kern helpt bij het verbeteren van de algehele stabiliteit en houding.
 2. Verbeterde houding:
  Pilates helpt bij het bewust worden van je lichaamshouding en het corrigeren van slechte houdingsgewoonten. Door de nadruk op uitlijning en balans kunnen Pilates-oefeningen helpen om de wervelkolom in een neutrale positie te houden, wat bijdraagt aan een betere houding.
 3. Flexibiliteit:
  Pilates omvat veel rekoefeningen die de flexibiliteit van spieren en gewrichten bevorderen. Regelmatige beoefening van Pilates kan de bewegingsvrijheid vergroten en de spieren helpen ontspannen.
 4. Spieruithoudingsvermogen:
  Pilates-oefeningen richten zich op het langzaam en gecontroleerd uitvoeren van bewegingen, wat bijdraagt aan het verbeteren van het spieruithoudingsvermogen. Dit is nuttig voor dagelijkse activiteiten en sportprestaties.
 5. Minder impact op gewrichten:
  Pilates-oefeningen bij Palestra Dokkum worden op een mat uitgevoerd. De Pilates-oefeningen bieden weerstand zonder hoge impact op de gewrichten, wat het risico op blessures vermindert.
 6. Verbeterde ademhaling:
  Ademhaling speelt een belangrijke rol in Pilates. Door gecontroleerde ademhalingstechnieken te gebruiken, kan de zuurstoftoevoer naar de spieren worden verbeterd en kan stress worden verminderd.
 7. Stressvermindering: Net als veel andere vormen van lichaamsbeweging kan Pilates helpen om stress te verminderen. De combinatie van fysieke activiteit, bewuste ademhaling en focus kan bijdragen aan een gevoel van ontspanning.
 8. Verbeterde coördinatie en balans:
  Pilates-oefeningen omvatten vaak complexe bewegingspatronen die coördinatie en balans vereisen. Door deze aspecten te verbeteren, kan Pilates helpen bij dagelijkse activiteiten en het voorkomen van vallen, vooral bij oudere volwassenen.
 9. Algehele spiertonus:
  Pilates richt zich op het versterken van zowel grote als kleine spiergroepen, wat kan leiden tot een verbeterde algehele spiertonus en een slanker uiterlijk.
 10. Aanpasbaarheid:
  Pilates-oefeningen kunnen worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus en behoeften, waardoor het geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fysieke condities.

Aanmelden proefles pilates?

× Beschikbaar Ma t/m Vr van 09.00 - 16.00uur