• Stel in TRX

Leden van Palestra

Wiebren Bouma 

Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat Wiebren bij Palestra binnenstapte. Hij had 2,5 jaar daarvoor enorm veel last gehad van een dubbele hernia. Toen ze hem wilde opereren kwamen ze er achter dat zijn bloeddruk te hoog was. Extreem hoog zelfs. Dus eerst medicatie en pas later kon hij geopereerd worden. Nadien heeft hij een jaar lang fysiotherapie gehad. Toen dat stopte durfde hij eigenlijk zelf nog niet te beginnen met trainen. Bang dat zijn lichaam hem opnieuw in de steek zou laten. Toen hij in totaal een jaar thuis zat en niks aan sport deed voelde dat toch niet goed, dus na 12 maanden uitstellen besloot hij zich aan te melden bij Palestra.

“Twee keer per week 35 minuten trainen in de Milon cirkel. Het was het enige wat ik aandurfde. In de Milon worden alle apparaten automatisch ingesteld en wel op zo’n manier dat je geen technische fouten kan maken. Deze veilige manier van trainen stelde mij gerust. Ik durfde het aan.” Het trainen ging heel erg goed. Wiebren voelde zich in no time fitter en energieker. Hij werd razend enthousiast.

Tot een korte tijd geleden… toen ging het opeens niet zo lekker. “Ik trainde hard en werd na afloop van de training misselijk en duizelig. Stefan adviseerde mij naar de huisarts te gaan en eens opnieuw naar mijn medicatie te kijken. Volgens hem kon het zo zijn dat mijn medicijnen mij en mijn trainingsprestaties aan het tegenwerken waren.” Zo gezegd, zo gedaan.

De huisarts was aangenaam verrast door de vorderingen en stelde voor om de medicatie af te bouwen. Wiebren: “In zes weken hebben we de medicatie volledig afgebouwd. Vandaag, precies 1 jaar nadat ik hier ben gestart, is de eerste dag dat ik volledig vrij ben van medicatie. In de afgelopen weken voelde ik meteen het verschil. In vetverbranding, in uithoudingsvermogen en in kracht. Mijn resultaten zijn pijlsnel omhoog geschoten.

Nu blijkt dus dat ik lange tijd onterecht medicatie heb gebruikt. Ik kreeg ook telkens nieuwe medicijnen opgestuurd en ik ging er gewoon mee door. Ik ben enorm blij dat ik er nu vanaf ben. Ik voel me fantastisch! Ik gaf mijn fitheid eerst een 2, maar dat is nu een 10! De begeleiding bij Palestra is gewoon echt fantastisch. Naast het afbouwen van de medicatie, het toenemen van mijn kracht en uithoudingsvermogen ben ik ook nog eens 7 kilo afgevallen. Mijn leven is gewoon veranderd vergeleken met 2,5 jaar geleden. Toen kon ik niet eens even met mijn kinderen spelen, ik zei altijd: “Denk om papa’s rug”. En nu? Nu kan ik de hele wereld aan! Palestra bedankt!”

 

Douwina Noot Nijdam
Ik weet het nog goed, het was 20 januari ’16 voor ik voor het eerst naar Palestra ging. Ik wilde het al maanden, of eigenlijk al jaren, maar ik bleef het maar voor me uit schuiven. Nu moest er toch echt wat gebeuren. Ik was altijd moe, snel buiten adem en ik zat niet lekker in m’n vel. Mijn conditie was gewoon slecht. Op aanraden van Carina ben ik gestart met het trainen in de Milon cirkel, ook ben ik een voedingsschema gaan volgen. We zijn nu 9 weken verder en ik ben 9,3 kilo kwijt. Ik kan je vertellen… ik had dit 10 jaar eerder moeten doen! Het gaat bijna met twee vingers in de neus. Voor het eerst sinds jaren slaap ik weer 8 uren achter elkaar, dat lukte daarvoor nooit. Ik kan uren wandelen, zonder moe te worden. Ik voel me echt heerlijk! Waarom ik er zo lang mee heb gewacht? Ik durfde niet. Ik was bang dat iedereen naar me zou kijken, ik bleef liever op de bank hangen, maar ik zou echt willen zeggen: “Twijfel niet langer, maar ga gewoon mensen!” Bij Palestra loopt jong en oud door elkaar in een relaxte sfeer. Het is er erg gezellig, ik heb al veel nieuwe mensen mogen leren kennen en vindt het hier super. Soms hoor ik mensen die vinden het te duur. Ik denk dan ‘Wat is te duur?’ Moet je eens kijken wat je er voor terug krijgt. Een goede gezondheid, daar draait het toch om in het leven? Ik ben van maat 44/46 nu weer bij 40/42. Ik voel me heerlijk en heb net met mijn trainer Rudie de afspraak gemaakt om nog 10 weken door te gaan met de voedingsbegeleiding, ik heb er zin in!

 

 

Tim Schrage


Het was op 8 augustus 2011 dat Tim bij Palestra naar binnenstapte, hij was te dik, veel te dik. Zijn vetpercentage gaf aan dat hij op de grens van Morbide Obesitas zat. Tim zat zonder werk, deed weinig op een dag en baalde van dit alles. Het was tijd om iets te doen, om in beweging te komen en af te vallen.

Hij had al bij verschillende sportcentra in Dokkum getraind maar voelde zich er telkens niet echt thuis. Het was nog maar de vraag of dit bij Palestra anders zou zijn, maar hij wilde het proberen.

Vier uur na zijn geboorte heeft Tim een hersenbloeding gehad door een stofwisselingsstoornis. Hij is een tijd enkelzijdig verlamd geweest en later zwaar spastisch. In de loop van de tijd werden de klachten minder, toen hij bij Palestra binnenstapte was hij nog licht spastisch aan de rechter lichaamshelft. Je kon het vooral zien bij het lopen.

“In het begin volgde ik braaf de schema’s op die de trainers zoals Eric, Stefan en Evelyn voor me maakten. Het ging goed en ik voelde me op mijn gemak. Wat ik bij Palestra merk – en heel belangrijk vind- is dat iedereen gelijk wordt behandeld, of je nou afgetraind bent of niet. Ik werd echt enthousiast en ging telkens meer lezen en opzoeken over trainen. Ik heb een schema gevonden dat goed werkt voor mij. Een schema waarbij ik iedere spiergroep eens in de vijf dagen train, in mijn trainingen werk ik echt heel hard. Naast het trainen ben ik heel veel in beweging. Iedere ochtend kom ik vanuit Nes naar Palestra heen en weer fietsen, weer of geen weer. Dat zijn mijn eerste 24 kilometers. Verder doe ik altijd 30 minuten looptraining op de loopband en ik laat mijn hond uit, meestal ben ik dan ook wel 1,5 uur onderweg. Mijn voeding is aangepast op mijn fanatieke trainen. Ik eet 6-8 maaltijden per dag, niet groter dan twee vuisten.”

Het gaat erg goed met Tims trainingen, de resultaten zijn enorm.  In de 2 jaar dat hij nu bij Palestra is is hij maar liefst 32 kilo afgevallen en 28% vet kwijtgeraakt! Zijn vetpercentage was 40% en zit nu op nog maar 12%, dit betekent meteen dat je kunt zeggen dat hij echt afgetraind is. Een hele prestatie!

 

Tim: “Ik ben heel blij met mijn nieuwe lichaam, al was het hard werken. Heb je ook overgewicht en wil je iets doen? Dan zeg ik: Gewoon doen. Laat je informeren en neem de stap. Ik voel me op m’n gemak bij Palestra, er hangt een goede sfeer. Iedereen is welkom. Voorlopig ga ik nog mooi even zo door.”
 

Tjitske Bergsma

Sporter van de maand Oktober'14:  

Anderhalf jaar geleden, medio 2013, liep je voor het eerst bij Palestra naar binnen, nadat je via internet op een sportaanbieding had gereageerd. Je had een duidelijk doel voor ogen, je wilde iets aan je overgewicht doen, je gewicht van 122 kilo zat je in de weg. Thuis bewegen en sporten was geen optie, je zocht echt motivatie in een professioneel fitnesscentrum!

 

De stap, die je toen maakte heeft je leven compleet op zijn kop gezet. Aanvankelijk voorzichtig begonnen aan je fitnessprogramma, met een doelstelling om ziekte te voorkomen, volgde je trouw de aanwijzingen en schema’s, die onze instructeurs jou adviseerden. Ja, je begon sporten zelfs zó leuk te vinden, dat je samen met je man iedere avond een rondje om de Bolwerken in Dokkum ging lopen. Indien je een paar dagen niet sport, mis je het zelfs!

Ook je eetpatroon wist je aan te passen. Voorheen at je grote porties, daar ben je nu mee gestopt, omdat dit voor maagproblemen zorgt. Het is knap, dat je zonder een voedingsdeskundige, helemaal zelf inzicht in je calorie inname hebt gekregen.

Toen Palestra startte met de Milon Cirkel werd je na een proefles enthousiast over deze unieke manier van trainen. Je stelt, dat het vooral dit concept is, dat ervoor zorgt dat afvallen een genoegen is! Door te trainen op in Milon cirkel, is jouw gewicht teruggebracht tot maar liefst 87 kilo, je bent dus maar liefst 35 kilo afgevallen! Je wilt iedereen aanraden om bij overgewicht ook te kiezen voor de Milon Cirkel, gewoon omdat het echt werkt en de begeleiding bij Palestra van een topniveau is!

Je inzet en doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig maar ook aanstekelijk. Je bent een inspiratiebron voor velen. Wij willen jou daarom in het zonnetje zetten als Sporter van de maand Oktober bij Palestra!

 

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Nieuws

 • Extra Pilates op dinsdagavond

  Beste sporters, Vanwege de grote belangstelling voor de Pilates op di...

  Lees meer
 • Start het nieuwe jaar goed en doe mee met de Nieuwjaarschallenge

  Lees meer
Meer nieuws
 • Milon Cirkel!

  Milon Cirkel

  Met de Milon Cirkel sport je 2 keer 35 minuten per 10 dagen. Probeer nu gratis uit.

  Klik hier!
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Bekijk hier de groepslessen van Palestra Dokkum, welke wil jij volgen?

  Klik hier!
 • Anke de Graaf

  "Bij Palestra voel ik me thuis, ik sport er nu al langer dan 10 jaar. Het is net een grote familie."

  Anke de Graaf
 • Peter Halma

  "Ik doe wekelijks de FunXtion. In een korte tijd je hele lichaam trainen. Dit is een uitkomst!"

  Peter Halma
 • Lolke Folkertsma

  "By Palestra train ik yn de Milon sikel: in freonlike manier fan aktyf yn’t spier mei sosjale kontakten en ûntspanning. "

  Lolke Folkertsma
 • Danielle van der Meulen

  "De instructeus zijn allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Ze kennen je bij naam en dat maakt het sporten een stuk persoonlij"

  Danielle van der Meulen
 • Pieter Visser

  "Het sporten, in een omgeving met meerdere mensen, is voor mij ook een sociaal gebeuren en verbindt."

  Pieter Visser
 • "Ik vind het echt een top sportcentrum. Je voelt je enorm welkom bij Palestra, dus kom het proberen. Dat kan nooit kwaad!"

  Edwin Algra
 • "Het bevalt me heel goed, ik heb een stok achter de deur nodig en dat biedt de Milon mij!"

  Heleen Langerwerf
 • "Palestra heeft mij fantastisch geholpen! Binnen 1 jaar volledig van mijn medicatie af en enorme trainingsresultaten. Bedankt!"

  Wiebren Bouma
 • "Ik ben gestart met Milon uit nieuwsgierigheid en vervolgens uit enthousiasme er mee doorgegaan"

  Arnold Wiegersma
 • "*Ik ben begonnen met Milon vanwege mijn blessures, op de Milon kon ik goed trainen. Ik ben blij dat ik ermee ben gestart!"

  Hanneke Geursen

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.