• Stel in TRX

  Samen sporten is leuker

Wie zijn wij bij Palestra Dokkum?

Historie, concept en missie

Palestra is opgezet door eigenaar Jur Roemers, sportman in hart en nieren. Jur is werkzaam als docent aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, tegenwoordig beter bekend als het HIS, aan de Hanze hogeschool te Groningen. Bij de ALO werd Jur gevraagd om een sportcentrum in te richten voor het personeel van het (toen nog) Academisch ziekenhuis te Groningen, dit centrum kwam er, het was een centrum met weinig vierkante meters maar wel met de juiste werkwijzen, begeleiding en apparatuur. Vervolgens moest er nog een centrum worden ingericht, deze keer iets groter: het sportgezondheidscentrum (SGC) van de sportacademie in Groningen. Een grootschalig sportcentrum met fitness, groepslessen, een klimwand en een zwembad. Ook deze keer werd Jur gevraagd om dit op te zetten en nadat hij ook over dit tweede centrum zeer tevreden mocht zijn besloot hij ‘dit wil ik nog eens doen maar dan voor mezelf en in Dokkum en omstreken.’ Niet veel later (2004) besloot men aan de Hogedijken de oude koelloods van DBO te verbouwen tot een prachtig pand, hier was nog ruimte voor het sportcentrum van Jurs dromen. Jur besloot de stap te nemen en in Februari 2005 opende Palestra haar deuren.

Het concept

Toen Palestra startte kwam zij met een, voor Dokkum, volledig nieuw concept op de proppen: onbeperkt gebruik maken van alles faciliteiten binnen één abonnement. Dat betekent dat je met je abonnement mag fitnessen, mag deelnemen aan álle lessen, gebruik mag maken van de trilplaat, de sauna en de kinderopvang en dat allemaal op het moment dat het jou het beste past! Je kunt dus iedere week op verschillende dagen en tijdstippen komen sporten. Dit concept zorgt ervoor dat het sporten altijd blijft boeien: heb je even genoeg van die ene activiteit, dan probeer je de volgende keer gewoon weer iets anders! Het concept was blijkbaar waar menig Dokkumer op zat te wachten, Palestra groeide al snel uit tot één van de grootste en meest vooruitstrevende sportcentra van het noorden.

Onze missie: "Fit worden en fit blijven in een gezellig sportcentrum dat aanvoelt als tweede thuis".
Zolang je het naar je zin het bij het sportcentrum waar je traint lukt het je om jezelf te motiveren om altijd te blijven sporten. De sfeer is bepalend. Palestra richt zich in de basis op iedereen die graag fit wil worden en fit wil blijven. Dit heeft niets te maken met bodybuilding, grote spierballen en strakke pakjes. In tegendeel zelfs. Als je bij Palestra rondloopt zul je zien dat ‘Jan en alleman’ hier traint met ieder zijn eigen doelstelling. Dit zorgt voor een gezellige en ongedwongen sfeer waar je je al snel thuis zult voelen. Bij Palestra zijn we goed in:

 • De begeleiding: professioneel en persoonlijk. Je zult altijd op je eigen niveau trainen en je zeker welkom voelen.
 • Groepslessen: heel veel verschillende lesprogramma’s op verschillende tijdstippen in de week. Jij bepaalt welke les je meedoet en wanneer, je hoeft je nooit op te geven of af te melden.
 • Voor ieder wat wils: Palestra biedt voor iedere doelgroep programma’s, of je nu jong, oud, dik of dun bent; bij Palestra vind je gegarandeerd een geschikte activiteit!

Na Palestra Dokkum heeft Jur in oktober 2011 Palestra Hallum geopend, iedereen die lid is bij Palestra Dokkum mag ook gratis in Hallum trainen. Alle informatie over dit gezellige sportcentrum vind je op www.bewegingscentrumhallum.nl

Nieuws

 • Zomer Yoga bij Palestra Dokkum

  Maak kennis met Pilates & Yoga bij Palestra Dokkum, kom 100% in Balans me...

  Lees meer
 • Aanpassingen in week 27

  PALESTRA DOKKUM·VRIJDAG 29 JUNI 2018 Beste sporters, Volgende we...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Milon Cirkel!

  Milon Cirkel

  Met de Milon Cirkel sport je 2 keer 35 minuten per 10 dagen. Probeer nu gratis uit.

  Klik hier!
 • Word fan!

  Word fan!

  Kijk wat andere mensen zeggen over Palestra Dokkum

  Klik hier!
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Bekijk hier de groepslessen van Palestra Dokkum, welke wil jij volgen?

  Klik hier!
 • Anke de Graaf

  "Bij Palestra voel ik me thuis, ik sport er nu al langer dan 10 jaar. Het is net een grote familie."

  Anke de Graaf
 • Peter Halma

  "Ik doe wekelijks de FunXtion. In een korte tijd je hele lichaam trainen. Dit is een uitkomst!"

  Peter Halma
 • Lolke Folkertsma

  "By Palestra train ik yn de Milon sikel: in freonlike manier fan aktyf yn’t spier mei sosjale kontakten en ûntspanning. "

  Lolke Folkertsma
 • Danielle van der Meulen

  "De instructeus zijn allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Ze kennen je bij naam en dat maakt het sporten een stuk persoonlij"

  Danielle van der Meulen
 • Pieter Visser

  "Het sporten, in een omgeving met meerdere mensen, is voor mij ook een sociaal gebeuren en verbindt."

  Pieter Visser
 • "Ik vind het echt een top sportcentrum. Je voelt je enorm welkom bij Palestra, dus kom het proberen. Dat kan nooit kwaad!"

  Edwin Algra
 • "Het bevalt me heel goed, ik heb een stok achter de deur nodig en dat biedt de Milon mij!"

  Heleen Langerwerf
 • "Palestra heeft mij fantastisch geholpen! Binnen 1 jaar volledig van mijn medicatie af en enorme trainingsresultaten. Bedankt!"

  Wiebren Bouma
 • "Ik ben gestart met Milon uit nieuwsgierigheid en vervolgens uit enthousiasme er mee doorgegaan"

  Arnold Wiegersma
 • "*Ik ben begonnen met Milon vanwege mijn blessures, op de Milon kon ik goed trainen. Ik ben blij dat ik ermee ben gestart!"

  Hanneke Geursen