Overname Palestra

Tijd om het stokje door te geven.

Lieve mensen,

Per 1 juni 2022 zijn Stefan en Hanna de trotse eigenaren van Palestra. Mijn kinderen vroegen wel eens, hoe gaat het in de toekomst verder met de fitnessclubs. Het antwoord was simpel, eens worden ze verkocht. Je weet alleen nooit wanneer het zover is.

Afgelopen november 2021 is voor de eerste keer door Stefan die vraag gesteld en langzamerhand zijn het plan en de mogelijkheden duidelijker geworden. En nu is het rond. Jur doet een stap terug en Stefan en Hanna staan te trappelen om aan de slag te gaan. 17,5 jaar geleden reed ik op mijn fiets achter deze oude koelloodsen langs. Op een sober industrieterreintje werd het grote pand voorzien van een verdiepingsvloer en een fantastische raampartij. Toen wist ik het. Als je een fitnessclub wilt beginnen, dan moet het hier. 6 maanden later werden de deuren geopend.

Intussen is het bedrijventerreintje een serieuze winkelplek geworden, met theater, cafe etc. een geweldige plek om een sportcentrum te exploiteren. Palestra is uitgegroeid tot een bekende naam, waar de laatste innovaties op het gebied van de fitnesssport te vinden zijn. Zeer goede begeleiding ons handelsmerk is en een fijne tweede huiskamer om te zijn.

Zelf ben ik altijd van mening geweest dat de mensen op de vloer de kwaliteit van je club bepalen. Alle belangrijke beslissingen die er genomen moesten worden deden we altijd in overleg met het personeel. Verbouwingen deden we samen. Trieste momenten, zoals het overlijden van Martine deden we samen.

Tal van medewerkers hebben Palestra op weg geholpen en zijn later weer vertrokken. Van Kim Roossien tot Erna van Sinderen, van Eric Fletcher tot aan Ruben van Bezooijen, van Hadi Smedema tot Carina Roemers. Ik ben iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen dankbaar, samen hebben we de club gebracht tot wat het nu is.

Elke dag stap ik trots mijn eigen club binnen, altijd vol met ideeën maar vooral altijd bezig met mensen helpen. Een praatje maken, een diepe wens van iemand helpen behalen of gewoon een kop koffie aan de koffietafel. Ik heb van elke minuut genoten en ben jullie als leden dankbaar voor de steun in de lastige tijden van bijv corona. Jullie sportplezier, jullie gezelligheid hebben de sfeer in de club gemaakt, waar ik stiekem steeds van gedroomd heb. Heel veel dank!

Als antwoord op de vraag van mijn kinderen heb ik stiekem wel een voorkeur. Het mooiste zou ik het vinden als mijn werknemers het over zouden willen nemen. Bij Palestra gaat dat nu gebeuren, Stefan mijn ex schoonzoon, vader van mijn klein-kinderen en fijne vent, is helemaal verknocht aan Palestra. Samen zijn we in de topsport opgetrokken bij Lycurgus, volleybal uit Groningen. Zijn we als familie naar elkaar toegegroeid en werkt hij al 14 jaar hard aan de ontwikkeling van de club. Ik vind het fantastisch. Met de steun van zijn partner Hanna zijn ze de ideale opvolgers en zal Palestra worden voortgezet vanuit eenzelfde visie. Mijn plannen met Palestra kunnen in de kast, die van Stefan en Hanna kunnen eruit.

Helemaal weg ben ik niet, zelf blijf ik trainingen verzorgen in The Box en kunnen mensen bij mij terecht voor Personal Training, bij Palestra uiteraard.

Jur Roemers

De toekomst van Palestra

Het is zover. Het is rond en we mogen het nu aan iedereen vertellen! Wij, Stefan en Hanna, nemen het stokje over van Jur. Per 1 juni zijn wij de nieuwe eigenaren van Palestra Dokkum. Een grote droom die uitkomt.

Wij zijn nu ruim 4 jaar een stel en hebben elkaar zelfs ontmoet in dit mooie en fijne sportcentrum. Ons eerste bakje koffie hebben we samen in de lounge van Palestra gedronken.

Verbonden door de sport. Stefan voor de meesten een bekende en al jaren werkzaam bij Palestra. Wie bij Palestra sport, kent Stefan. Altijd betrokken, kent iedereen en heeft een hele grote passie voor de groepslessen. Welke groepsles er ook op het rooster staat, grote kans dat je Stefan op het podium ziet staan.

Hanna sport er al jaren en is nu sinds een aantal maanden werkzaam bij Happy Life 35 (vestiging in Burgum) en sinds een paar weken ook bij Palestra Dokkum. Alles natuurlijk met een doel, onze droom uit te laten komen. Hanna heeft altijd in de zorg gewerkt, maar heeft sinds een jaar een switch gemaakt. De opleiding gewichtsconsulent afgerond en begonnen met werken in de fitnessbranche. Hanna haar passie ligt bij de Crossbox, hier zul je haar dan ook regelmatig vinden.

We hebben mooie plannen en hebben er heel veel zin in om dit te gaan realiseren. Het mooie centrum wat Jur heeft opgebouwd voortzetten op onze eigen manier! In de afgelopen 17 jaar is onder leiding van Jur Palestra uitgegroeid tot een begrip in Dokkum en omstreken. Goede begeleiding, de mensen echt kennen en het tweede huiskamer gevoel stond altijd bovenaan. Dit zijn kernwaarden waar wij ook echt voor staan en deze lijn gaan wij dan ook voortzetten. 

Tevens staan er een aantal nieuwe ontwikkelingen op de planning waar we veel zin in hebben. Dit alles met als doel er ons eigen sportcentrum van te maken.

Wij hebben er zin in en hopen jullie snel weer te zien!

Sportieve groet,

Stefan Gammauf en Hanna Atema