Waarom een personal trainer?

In Friesland sport ongeveer 49% van de bevolking. Volgens de GGD doet de andere 51% te weinig aan sport om daadwerkelijk gezond en fit door het leven te gaan. Dit terwijl regelmatig sporten je zoveel voordelen oplevert! Zij die wel sporten voorkomen zo bijvoorbeeld overgewicht en allerlei ziektes. Ze hebben meer energie en voelen zich zowel fysiek als mentaal sterker. Sporten vermindert zelfs de kans op depressies.

Vaak horen we redenaties om niet te sporten die te maken hebben met weinig tijd, een blessure of er simpelweg geen zin in hebben. Daar komt personal training in Dokkum goed bij van pas. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen gerichter eten en sporten wanneer ze met een trainer werken die ze verteld wat ze moeten doen. Een trainer helpt je ook om gemotiveerd te blijven. Daar heb je zelf ook een belangrijke rol bij. De personal trainer houdt je op koers, maar jij moet de inspanningen leveren en je best blijven doen. Zolang je hiertoe bereid bent zul je door samen te werken met een personal trainer fantastische resultaten behalen.

 

Rudie van der Woude medewerker van Palestra Dokkum

Rudie van der Woude

Rudie zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Samen gaan jullie op zoek naar de fitste versie van jezelf.

Jur roemers, eigenaar van Palestra Dokkum

Jur Roemers

“In iedereen schuilt een atleet, laten we die gaan zoeken”. Out of comfort en succes gegarandeerd met Jur als trainer.

Evelien Pancheri medewerkster bij Palestra Dokkum

Evelien Pancheri

Evelien werkt al jaren als personal trainster. Ze is je luistent oor, je motivator en je coach. Met Evelien ga jij je doelstelling halen.

De voordelen

Een aantal voordelen van het trainen met een Personal Trainer:

  • Effectiever en resultaatgerichter trainen;
  • Blessure voorkomend;
  • Motiverend tijdens trainen;
  • Stok achter de deur’ om te komen trainen;
  • Je lichaam beter leren kennen;
  • Leunen op professionele kennis.

Aan de slag met onze Personal Trainers?

Palestra heeft meerdere Personal Trainers in Dokkum die allemaal op het hoogste niveau geschoold zijn. Je mag er dus op vertrouwen dat je een geschikte personal trainer krijgt. Vanuit kennis, ervaring en hun eigen specialiteit zullen ze dan samen met jou aan je doelen gaan werken. Wie jouw personal trainer precies wordt, dat mag je zelf beslissen. Ze hanteren los van hun verschillende specialiteiten allemaal dezelfde tarieven.

De voordelen van een Personal Trainer

Effectiever en resultaatgerichter trainen

Jouw personal trainer Dokkum stelt realistische doelen met je op, die jullie samen gaan bereiken op de manier die daar bij past. Zo werk je naar concrete doelen toe en ga je effectiever te werk dan wanneer je dit allemaal zelf oppakt.  

Blessure voorkomend

Bij personal training mag je rekenen op een verantwoordelijke aanpak. Jouw personal trainer kent de risico’s en mogelijkheden die verschillende trainingsvormen met zich meedragen. Zo 

kan hij op basis van jouw situatie goed inschatten wat verstandig is en wat niet.  

Motiverend tijdens trainen

We hebben het dan natuurlijk niet om een schreeuwende sergeant. Jouw personal trainer Dokkum bespreekt je doelen met je, waarom je ze wilt behalen en hoe jullie dat gaan doen. Tijdens het trainen herinnert hij jou daaraan en staat hij je bij. Dit werkt ontzettend motiverend! 

‘Stok achter de deur’ om te komen trainen

Je zult de afspraken met je trainer niet zo snel verbreken. Hij of zij is daar dan immers ook de dupe van. Op die manier heb je een spreekwoordelijke stok achter de deur staan en zul je niet zo snel een training overslaan.  

Je lichaam beter leren kennen

Door samen met een professionele personal trainer aan jouw lichaam te werken kom je steeds meer te weten. Je ervaart hoe jouw lijf functioneert en waar het allemaal toe in staat is. Dit geeft je meer zelfvertrouwen.  

Leunen op professionele kennis

Wanneer je vragen hebt die te maken hebben met je training of voeding kun je altijd bij je personal trainer terecht. Zijn kennis wordt op die manier jouw kennis.