Groepsles bootcamp

Een heerlijk intensieve looptraining met afwisseling door middel van krachtoefeningen: dat is bootcamp. Je conditionele niveau vliegt omhoog en je extra’s kilo’s vliegen er juist af. De populariteit van bootcamptrainingen blijft toenemen en dat is niet zonder reden. Het is namelijk een erg leuke en gezonde manier van sporten die bovendien zeer toegankelijk is. Lees gauw verder en kom erachter waarom ook jij eens een bootcamp les zou moeten proberen!

Combineer kracht en conditie

Zoals we al even aanstipten is bootcamp een looptraining waarbij je het lopen afwisselt met krachtoefeningen. Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw lichaam zich sneller leert aanpassen aan veranderende omstandigheden en zo klaar is voor iedere uitdaging. Bootcamp is afgeleid van de trainingsmethode die in het Amerikaanse leger en veel andere strijdmachten over de hele wereld wordt gebruikt om nieuwe rekruten klaar te stomen voor hun militaire loopbaan. Je kunt je vast voorstellen dat het bij zo’n beroep belangrijk is om fit en flexibel te zijn. Maar die methode werkt ook voor anderen, of je nu een kantoorbaan hebt of juist in de bouw werkt. Je lichaam wordt sterk, fit en weerbaar en daar pluk je iedere dag de vruchten van.

Op een natuurlijke manier trainen 

Wat veel deelnemers prettig vinden aan bootcamp trainingen is dat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht, elkaar en obstakels die je onderweg tegenkomt. Zo kom je tijdens een bootcamp training zelden in aanraking met gewichten, accessoires en andere apparatuur die je in de sportschool ziet. Dit geeft bootcamp trainingen een natuurlijk gevoel. Jouw lichaam en spieren bepalen hoever je kunt gaan en die grens schuift met elke training een stukje op.  

Bootcamp trainingen: Ook buiten sporten 

Een ander fijn voordeel aan bootcamp trainingen is dat deze vrijwel altijd buiten plaatsvinden. Je ademt daardoor heerlijk frisse lucht en kunt ook een beetje genieten van de omgeving. Dit maakt een bootcamp training eigenlijk dubbel zo gezond. Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er tal van voordelen verbonden zitten aan buiten zijn. Door de zon maken we bijvoorbeeld vitamine D aan, wat bijdraagt aan allerlei functies van ons lichaam. Daarnaast helpt tijd doorbrengen in de open lucht bij het vasthouden van een goed slaapritme, stress vermindering, het herstellen van mentale energie, verbetering van ons zicht, scherper denken en een sterker immuunsysteem. Om er maar een paar te noemen! 

Samen sterk 

Met elkaar sporten is vaak leuker dan wanneer je in je eentje aan de slag gaat. Vanuit het militaire doeleinde waar bootcamp ooit voor werd ontwikkeld was het ook belangrijk dat de rekruten goed leren samenwerken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar je best doen stond daarbij hoog in het vaandel. Die filosofie vind je ook terug in de bootcamp trainingen van nu. Bij bepaalde oefeningen maak je gebruik van elkaars lichaamsgewicht of voer je ze samen uit. Zo sta je samen sterk, leer je goed samenwerken en bouw je misschien zelfs wel waardevolle vriendschappen op.  

De endorfine rush 

Endorfine is een stofje dat ons lichaam aanmaakt wanneer we ons flink inspannen. Dat gebeurt natuurlijk niet alleen bij bootcamp, maar ook bij andere sportieve activiteiten. Toch is de endorfine rush die je van een bootcamp sessie krijgt niet te vergelijken met anderen. Het feit dat je in de buitenlucht staat, samen met anderen je best hebt gedaan en misschien zelfs een paar grenzen hebt verlegd zorgt ervoor dat je eventjes in een staat van euforie verkeerd.  

Die zorgt er vervolgens voor dat je kort daarop nog een keer voor een uurtje bootcamp wilt gaan, want dat gevoel gaat nooit vervelen.

Bootcamp les proberen?

De bootcamplessen bij Palestra Dokkum zijn toegankelijk voor iedereen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een schreeuwende instructeur of oefeningen die je niet uit kunt voeren. Onze trainers zorgen ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen en de kans krijgt om te genieten van de training. Doe je mee?

Probeer onze les!

"*" geeft vereiste velden aan

Welke proefles wil je volgen?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.