Groepsles yoga

Ademhaling en concentratie trainen de geest. Het lichaam wordt getraind door coördinatie, flexibiliteit en kracht. Geniet van de yoga en beleef de ontspanning en inspanning. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren en volgen en de muziek is heerlijk om naar te luisteren. Onze train(st)ers zijn gediplomeerd en staan klaar om samen met jou deze les te beleven. Ben je benieuwd naar wat een groepsles Yoga in Dokkum inhoudt? Bekijk het rooster of lees meer over deze sport.

Deze les is op de volgende tijden:

LET OP!

Vanaf 19 mei 2021 is dit ons vernieuwde lesrooster.

Les Van Tot Zaal Opmerkingen

Wat is yoga?

Oorspronkelijk is Yoga één van de zes filosofische scholen van het Hindoeïsme. Wanneer je yoga bij een sportinstelling tegenkomt, gaat het om hatha-yoga. Dit is een tak die voornamelijk draait om een groot systeem van oefeningen. Het woord yoga zelf betekent ‘verbinden’. Je probeert je lichaam en geest samen te brengen, waarbij de houdingen en je ademhaling bijvoorbeeld erg belangrijk zijn.

Yoga is dus eigenlijk veel meer dan een aantal houdingen en bewegingen. Gelukkig hoef je geen zweverig type te zijn om te genieten van yoga in Dokkum, het is voor iedereen op een andere manier waardevol.

groepsles-yoga-palestra-dokkum

Lichaam en geest

De verbinding tussen je lichaam en geest staat bij yoga hoog op het lijstje van zaken die belangrijk zijn. We kunnen ons allemaal voorstellen dat een goede balans daarin prettig is, maar zullen hier niet zo snel aan gaan werken. Yoga leert je juist om te luisteren naar je eigen lichaam. Je wordt bewust van wie je bent op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel vlak.

Het doel

Yoga is lang niet zo ingewikkeld als sommigen je graag doen geloven. Het doel van een groepsles yoga is simpelweg: “Jou beter in je vel te laten zitten”. Daarvoor hoef je echt niet te ‘geloven’ in het spirituele aspect, of je lichaam in onmogelijke poses te kunnen vouwen. De één wordt gelukkig wanneer zij een gigantische halter met gewichten tillen, de ander van een flink stuk fietsen en een derde van een fijne sessie yoga in Dokkum. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een open instelling en een allereerste les. Zo ontdek je op een ontspannen manier de voordelen van yogales in Dokkum.

De voordelen van Yoga

Yogales is wereldwijd populair. Er zijn dan ook een heleboel voordelen die men toeschrijft aan yoga. Hoe je dit ervaart verschilt per persoon, maar het blijft toch een indrukwekkend lijstje voordelen. We hebben er hieronder enkelen voor je op een rijtje gezet.

Beter ontspannen
De oefeningen die je leert kun je ook zelf toepassen om beter te kunnen ontspannen.

Goed leren ademenen
Je leert allerlei ademhalingsoefeningen waardoor je beter gaat ademen.  

Tot jezelf komen
De ademhalingsoefeningen en opzet van de groepslessen yoga laten je tot jezelf komen. 

Meer lichaamsbeweging en controle
De verschillende oefeningen en houdingen geven je meer controle over je eigen lijf.  

Verbetering evenwichtsgevoel
Yoga in Dokkum leert je beter evenwicht houden en verbetert zo je balans.  

Soepeler worden
Sommige houdingen zijn in het begin lastig, maar uiteindelijk worden ze gemakkelijker omdat het oefenen je soepeler maakt.  

Probeer een gratis proefles Yoga